Коментар в социалните мрежи на писателя от Пловдив Недялко Славов. Съвременният

...
</TD
>Коментар в социалните мрежи на писателя от Пловдив Недялко Славов. Съвременният
Коментари Харесай

Писател от Пловдив: Съвременният фашизъм е органичен, иде диво малтусианско общество

Коментар в обществените мрежи на писателя от Пловдив Недялко Славов. 

Съвременният фашизъм е органически. Той е философия на потребителския човек, който е изцяло духовно и културно премахнат. Когато гъсеничното му налазване и опоскване на живота изчерпи материалното, т.е. стоките, храните и епидермалните удоволствия, той ще се нахвърли върху своя себеподобен бесуващ другар. И това ще е нахвърляне на човекоядец върху канибала, на деца против родители, на пол против пол, народ против народ, раса против раса, континент против континент. И ще е за въздух, земя, запаси, територии за ново плюскане. Какви евро и космически бла-бла полезности, демокрации, емпатии, и прочие детски словесни шпакловки на зверското!

Иде диво малтусианско общество (б.р. - Според Томас Малтус, в случай че не се ограничи, човечеството върви към демографска злополука, тъй като популацията се усилва в геометрична градация, до момента в който средствата за изхранването му – в аритметична. Според него това, което държи популацията под надзор са несгоди -войни, епидемии, апетит и болести-, морални ограничавания и безнравственост,към които той включва убийства, предотвратяване от зачеване и хомосексуалност). Че и цифровизирано. Че и с изкуствен интелект. То към този момент е пристигнало.

Все по-често си мисля за пророческия въпрос на Марк Аврелий от преди две хилядолетия:

" А в случай че няма господ,

за какво ми е да пребивавам в свят без богове? "

Славов е на сборници с лирика, разкази, пиеси и романи. Завършил е българска филология в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “ и културология в Софийския университет " Св. Климент Охридски “. Превеждан е на британски, немски, съветски и гръцки език.

Недялко Славов е притежател на национални награди за лирика и прозаичност, измежду които Национална премия за лирика " Иван Николов “ за сборника с поеми и стихотворения " Мраморни години “, Национална премия за литература " Христо Г. Данов “ за романите " Фаустино “ и " Камбаната “, Награда " Хеликон “ за нова българска художествена прозаичност за романите " 432 херца “ и " Камбаната “, както и голям брой литературни номинации.

Недялко Славов има изключително място в актуалната българска литература. Творбите му са пропити със буен хуманизъм, стилът му е изразителен и извънредно метафоричен
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР